Real Estate Template AE Books Enterprise
Buku Bersiri "BAHASA ARAB MUDAH" - Berita Terkini

------------------------
Maklumat Terkini "Bahasa Arab Mudah"
-----------------------
1 March 2009 - CD bacaan lengkap buku 3 yang memperdengarkan bacaan dari awal hingga akhir pelajaran(buku 3 sahaja) telahpun terbit. Justeru itu, pengguna buku Bahasa Arab Mudah boleh mendengar bacaannya yang jelas. Ini terutamanya sangat membantu ibubapa dan guru-guru dalam pengajaran anak-anak dan pelajar mereka di rumah atau di dalam kelas.

23 March 2009 - Iklan buku bersiri "Bahasa Arab Mudah" boleh didengar di radio Ikim pada hari-hari yang tertentu.

23 March 2009 - Kami telah mengubah suai laman web kami untuk lebih mesra pelanggan dan dilancarkan pada 29 March 2009. Harapan kami semoga, anda lebih berpuas hati. Sebarang komen atau saranan, sms kami di nombor 019 9602641/ 019 9354122 atau emel kami di alamat: norzuly66@hotmail.com.

1 April 2009 - Iklan buku bersiri "Bahasa Arab Mudah" keudara di RADIO 24(93.9FM) pada sebelah pagi, tengahari dan petang dan boleh didengari oleh pendengar di lembah Klang. Anda juga boleh mendengar radio 24 secara online dengan memasuki laman web radio 24(www.radio24.com.my).

1 April 2009 - Laman web kami dikemas kini dari semasa ke semasa. Oleh itu, anda akan mendapati maklumat di dalam mana-mana laman dari website kami akan bertambah atau bertukar. Justeru itu, anda digalakkan untuk sentiasa mengikuti laman web kami untuk maklumat terbaru.

12 April 2009 - Kepada yang berpeluang ke pesta buku antarabangsa, temui kami di Pesta Buku Antarabangsa, PWTC Kuala Lumpur di Dewan Tun Abdul Razak 3(No. Lot A20,A21 dan A22) dari 17-26 April 2009.

pesta buku

pesta buku pwtc

22 April 2009 - Penulis(Noorli Bin Mohd Noor) telah di temubual oleh peneraju Encik Yunus Sabri dalam rancangan wawancara "Spectra" yang boleh didengar secara lansung dari Radio 24 pada hari rabu, 22 April 2009 pukul 3.15 petang. Siaran ulangannya keudara pada pukul 9.30 malam. Kepada yang tidak berkesempatan, anda boleh mendengar temubual ini yang kami muatkan dalam laman web kami ini di mukasurat "WAWANCARA". Perhatian : Sila buka website kami menggunakan Internet Explorer. Disebabkan masalah teknikal, buat masa ini, anda tidak dapat mendengar wawancara penulis di Radio 24 dengan melayari website kami menggunakan Firefox. Harap maklum.

27 April 2009 - Berhati-hati atas penipuan pihak-pihak tertentu yang memaklumkan pihak tuan untuk menulis Wang Pos atas nama individu tertentu bagi pembelian buku bersiri Bahasa Arab Mudah. Perhatian penting!!! Wang Pos mesti ditulis atas nama NOORLI BIN MOHD NOOR sahaja. Nama Wang Pos atas nama lain selain dari nama tersebut adalah tidak berkaitan dengan kami dan kami tidak bertanggung jawab. Harap ambil perhatian.

15 May 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama peneraju Nazira Noran dalam rancangan wawancara "Spectra" yang boleh didengar secara lansung dari Radio 24 pada hari rabu, 15 May 2009 pukul 2.15 petang. Siaran ulangannya keudara pada pukul 5.15 pada hari ahad berikutnya. Kepada yang tidak berkesempatan, anda boleh mendengar temubual ini yang kami muatkan dalam laman web kami ini di mukasurat "WAWANCARA".

27 May 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama Radio 24 pada hari rabu, 27 May 2009 pukul 2.15 petang. Siaran ulangannya keudara pada pukul 5.15 pada hari ahad berikutnya. Kepada yang tidak berkesempatan, anda boleh mendengar temubual ini yang kami muatkan dalam laman web kami ini di mukasurat "WAWANCARA".

3 Jun 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama Radio 24 pada hari rabu, 3 Jun 2009 pukul 2.15 petang. Siaran ulangannya keudara pada pukul 5.15 pada hari ahad berikutnya. Kepada yang tidak berkesempatan, anda boleh mendengar temubual ini yang kami muatkan dalam laman web kami ini di mukasurat "WAWANCARA".

5 Jun 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama DJ Fairuz pada hari jumaat, 5 Jun 2009 pukul 5.15 petang. Maaf, tiada siaran ulangan untuk Radio IKIM.

6 Jun 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama DJ Mas pada hari isnin, 29 Jun 2009 pukul 5.15 petang. Maaf, tiada siaran ulangan untuk Radio IKIM.

1 Julai 2009 - Wawancara penulis(Noorli Bin Mohd Noor) bersama Radio 24 pada hari rabu, 1 Julai 2009 pukul 2.15 petang. Siaran ulangannya keudara pada pukul 5.15 pada hari ahad berikutnya. Kepada yang tidak berkesempatan, anda boleh mendengar temubual ini yang kami muatkan dalam laman web kami ini di mukasurat "WAWANCARA".

1 November 2009 - Penulis(Noorli Bin Mohd Noor) membuat pembelajaran Bahasa Arab Mudah di radio IKIM pada minggu ke-2 dan ke-4, hari isnin jam 5.15 petang setiap bulan.

15 November 2009 - Penulis akan mengadakan siri pembelajaran Bahasa Arab Mudah bermula dari awal (buku 1) pada setiap hari sabtu, jam 2 petang setiap minggu bermula 5 Disember 2009. Ini adalah atas permintaan ramai yang merasakan pembelajaran setiap 2 kali seminggu adalah terlalu lama. Semoga rancangan ini diberkati Allah dan memberikan suntikan semangat kepada muslimin muslimat dalam mempelajari bahasa Al-Quran, insyaAllah.

25 November 2009 - Kamus Bahasa Arab versi kedua telah terbit dengan pembaharuan yang lebih mantap dan menarik. Saiznya adalah lebeh kecil dan mengandungi 130 mukasurat. Ayat-ayat bahasa Arabnya dibariskan semua. Ayat-ayatnya juga semakin bertambah. Kamus ini adalah dalam bentuk "perfect binding" dan kosnya tentunya lebih mahal. Walaubagaimanapun, kami tidak menaikkan harganya yang bermakna harganya adalah sama sepertimana harga kamus sebelumnya.

25 November 2009 - Berita baik untuk warga Singapura. Kami telah mempunyai pengedar tunggal di sana sepertimana yang kami warwarkan pada ruangan "BELIAN" DAN "HALAMAN". Justeru itu, harganya lebih murah dan masa penghantaran adalah jauh lebih cepat dan selamat.

17 March 2010 - Kami mengadakan jualan Buku Bersiri Bahasa Arab Mudah yang mengandungi 9 buah buku setakat ini. Harga istimewa akan diberikan kepada pengunjung yang membeli di sana sahaja. Kunjungi kami di :

Hall 2(seberang sungai)
Lot B1,2 dan 3 bersama Kedai Buku Banggol

8 May 2010 - Kami telah mengeluarkan cd bacaan lengkap buku 1, 2, 3 dan 4 yang mengandungi 5 cd. Ini adalah berita baik yang lama ditunggu oleh sesiapa yang ingin mendengar bacaan yang betul buku-buku tersebut. Bacaan dibaca bersama jawapan.

1 Oktober 2010 - Ramai bertanyakan penulis adakah perlu belajar di negeri arab seperti Mesir untuk menguasai bahasa arab. Untuk makluman, penguasaan bahasa arab bergantung kepada inisiatif kita sendiri. Pertama, pembelajaran mestilah dari asas dan manhaj yang berkesan. Keduanya kita mesti menggunakan bahasa ini dalam perbualan harian iaitu mulakan dengan keluarga kita tanpa menunggu orang lain. Untuk makluman, orang arab ramai yang tidak menggunakan bahasa fushaa kerana mereka menggunakan bahasa ammiah dan kita tidak akan dapat memahaminya kerana bahasa ini sangat berbeza dengan bahasa AlQuran. Orang arab maghribi bercakap lahjah ammiah dan orang mesir tidak akan dapat memahaminya dan begitulah sebaliknya. Oleh itu, mulakan pembelajaran fushaa dari asas dari guru yang mahir dalam bahasa AlQuran(fushaa) bukannya ammiah. Harap maklumat ini berguna untuk semua yang ingin belajar bahasa AlQuran.

1 Januari 2012 - Buku Bersiri Bahasa Arab Mudah berwajah baru telah terbit. Kandungannya lebih kemas dan terdapat sedikit penambahan dalam buku versi baru ini.

15 Januari 2012 - Buku 8 dari buku bersiri Bahasa Arab Mudah telah terbit. Pembelajaran terutama tentang perbuatan yang sedang berlaku dipelajari dalam buku 8 ini.

1 Februari 2012 - Penulis berada di EXPO BUKU 1 MALAYSIA di PWTC. Alhamdulillah, banyak respon daripada pembeli buku bersiri Bahasa Arab Mudah.

6 Februari 2012 - Atas permintaan ramai, akhirnya kami menerima pembayaran menggunakan baucar buku 1 Malaysia.

Oktober 2012 - Terima kasih kepada solah-sekolah dan pusat tuisyen di seluruh negara yang telah mengunakan buku bersiri Bahasa Arab Mudah. Antaranya:
- Sekolah Rendah Islam Adni - penggunaan buku ini sejak 4 tahun lepas
- Sekolah An-Nur, di Taman Sri Hartamas 1 - akan memulakan pada tahun 2013

November 2012 - TELAH TERBIT:
- CD bacaan lengkap dari buku 1 hingga buku 6(versi mp3)
- CD pelajaran di Radio IKM dari buku 1 hingga buku 4(versi mp3)

Tahun 2013
- Kami berada di Pameran Buku Islam Putrajaya
- Kami berada di Pameran Buku Antarabangsa 2013

Maklumat terkini Buku Bersiri Bahasa Arab Mudah
- Buku Bahasa Arab Mudah bermula dari asas dan sesuai kepada semua peringkat umur. Buku-buku ini mempunyai 10 buah buku dan 3 cd. Syarat pembelajaran buku ini ada 2 :
1. Ikut turutan buku(jangan lompat/langkau)
2. Buat semua latihan dalam buku-buku ini.

- Bahasa Arab adalah bahasa AlQuran dan pastinya mudah kerana AlQuran diturunkan dalam bahasa Arab. Cara mempelajarinya mudah kerana buku-buku ini mempunyai:
1. Mempunyai jawapan lengkap
2. Bergambar dan perkataannya ditulis dengan warna-warna berlainan untuk lebih berkesan
3. Mempunyai makna kalimah di setiap buku
4. Mempunyai cd bacaan lengkap yang dibaca bersama jawapan dalam bentuk cd dari buku 1 hingga bku 6(format mp3)
5. Mempunyai cd kelas di radio IKIM.fm dimana ustaz Noorli mengajar peneraju IKIM dari buku 1 hingga buku 6(format mp3)
6. BUku yang disusun dengan tertib bermula dari asas
7. Mempunyai 1 Buku Perbualan
8. Mempunyai 1 Kamus Bergambar yang menampilkan contoh-contoh ayat dalam Bahasa Arab bersama terjemahan ke dalam Bahasa Malaysia

- Pembelajaran Bahasa Arab bukan HAFAL. InsyaAllah, kita semua mempunyai masa untuk mempelajari Bahasa ALQuran. Mulakan sekarang. Buku Bahasa Arab Mudah membantu kaum muslimin muslimat dalam mempelajari Bahasa Arab secara mudah dan menyeronokkan. Ya Allah, jadikan buku Bahasa Arab Mudah ini mudah dan berkesan. Doakan semua semoga perjuangan Ustaz Noorli dalam memertabatkan Bahasa Arab dan diminati oleh semua orang menjadi kenyataan dan jadikan amalan ini ikhlas kerana Allah Taala.


 

PERHATIAN:

Berita Terkini ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa. Sentiasa layari laman web kami untuk mendapat maklumat terkini tentang produk dan informasi terkini.

 

 

Buku 1
 
 
Buku 2
 
 
Buku 3
 
Buku 4
 
Buku 5
 
Buku 6
 
Buku 7
 
Buku 8
 
Buku Perbualan Bahasa Arab
 
Kamus Bergambar Bahasa Arab
 
 
Copyright © 2009 AE Book Enterprise | Hak Cipta Terpelihara arabmudah.com. and designed by: Templatesrain.com